Bezoek open dag Samentuin de Zwollemoer

thumbnail_IMG_2923

Zondag 3 juni was er een open dag bij Samentuin de Zwollemoer in Drunen. Met een aantal mensen bezochten we de open dag. Zo konden we ideeën opdoen voor onze eigen samentuin.

Meer over de Zwollemoer

Samentuin de Zwollemoer is 1 maart 2015 officieel gestart. Begin 2014 is er al een groepje met de voorbereidingen begonnen. De Zwollemoer is een ecologische tuin met een moes-, kruiden- en bloementuin, een voedselbos en een paddenpoel. Sinds een jaar is er ook een imker actief. Er wordt geen kunstmest of pesticiden gebruikt. Het groenafval uit de tuin wordt weer verwerkt tot compost.
De Zwollemoer werkt volgens het principe van ecologisch tuinieren. Ecologisch tuinieren is gebaseerd op 4 pijlers: natuur, mens, milieu en landschap en omgeving.

Samenwerken

Ieder jaar bepalen de leden in onderling overleg welke gewassen er geteeld worden en wie wat gaat doen. Er is een groepsapp om elkaar op de hoogte te houden. Op zomeravonden wordt er vergaderd bij een kampvuur of gebarbecued met producten uit eigen tuin.

Brandnetelsoep en kruiden proeven

Tijdens de open dag gaven de leden een rondleiding over het grote terrein en vertelden over het reilen en zeilen van de samentuin. Wie zin had kon brandnetelsoep en kruiden proeven. Allemaal uit eigen tuin!

thumbnail_IMG_2922

Installatie om kruiden te drogen

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s