De volkstuin als groen wijkcentrum: ‘Kom je nog eens uit je bubbel’

xxl

De volkstuin als het groene middelpunt van de wijk. Het is de voorstelling van de landelijke organisatie van hobbytuinders AVVN, nu de populariteit van volkstuinen een nieuw hoogtepunt bereikt. Wachttijden voor een stuk grond lopen in extreme gevallen op tot twintig jaar. De tuinen moeten daarom een andere rol krijgen, vindt AVVN-voorzitter Ruud Grondel. “Er is steeds meer belangstelling voor groen, natuur en gezond voedsel. En je ziet ook dat stedelingen die in een appartementje wonen op zoek zijn naar een stukje groen.”

De tuin als gemeenschappelijk park
Om toch zoveel mogelijk mensen van de volkstuin te kunnen laten genieten, krijgt de tuin steeds vaker de rol van een gemeenschappelijk park waar iedereen uit de buurt welkom is. Ook als je zelf op dat park geen tuin hebt. “Je kan er een broodje eten, er even doorheen wandelen of van het lekkere weer genieten. Die kant willen we steeds meer op. Wat ons betreft komt er in iedere woonwijk een volkstuin.”

Lees verder op nos.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s