‘Gluren bij de buren’

 

Onder het motto ‘Gluren bij de buren’ organiseerde Christ van Geel van Biotuin Tilburg een kijkdag in zijn biologische moestuin in Tilburg-West. Deelnemers van de basiscursus Ecologisch moestuinieren van Velt Nederland waren hier ook voor uitgenodigd. Deze interessante cursus werd in oktober en november gegeven in Sprang-Capelle. Vier leden van de werkgroep Samentuin Vrijhoeve hebben deze cursus gevolgd.

We werden gastvrij ontvangen door Christ en zijn vrouw. Hun biologische moestuin ligt op het uitgestrekte terrein van Volkstuinvereniging Hoflaan aan het Dillepad. Zij tuinieren hier al 38 jaar.

Na een rondleiding in de ruime en zeer verzorgde tuin waar ze verschillende soorten groente, fruit en kruiden kweken, was het tijd voor een kopje koffie of thee met zelfgemaakte pompoen-noten- en chocoladebietencake.

knoflook Knoflook in de tuin van Christ

We kregen allerlei tips en hebben weer nieuwe ideeën opgedaan voor onze Samentuin. Zoals: ‘Koop geen knoflook in de supermarkt, want die kun je prima zelf in je tuin kweken’. In het najaar kunnen we al knoflook planten, als een van de eerste gewassen.

Hopelijk kunnen we binnenkort starten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s