Wijkbezoek Samentuin Vrijhoeve

Woensdag 27 november bracht wijkwethouder Ronald Bakker samen met de wijkadviseur en de sociaal werker een bezoek aan het perceel van de Samentuin. Wij mochten als werkgroepleden uitleg geven over de plannen voor de Samentuin. We spraken onder andere over het ontwerp, over het idee achter de Samentuin, over onze inspanningen om een vergunning te krijgen en over de samenwerking met Basisschool De Rank en Woonzorgcentrum Elzenhoven.

Binnenkort starten we met het grondwerk, het plaatsen van duikers en met het aanleggen van paden. Hiervoor hebben diverse lokale bedrijven hun steun toegezegd. Daarnaast zijn we bezig met fondsenwerving en met het opzetten van natuureducatie voor groep 5/6 van de basisschool.

Het zou mooi zijn als de Samentuin gaat leven en als de tuin een fijne plek wordt voor jong en oud. Er moet echter nog veel gebeuren voor het zover is en daar zijn veel vrijwilligers voor nodig. Niet alleen voor hand-en-spandiensten, maar ook voor meer structurele taken, zoals beheer. Er is nu een actieve groep vrijwilligers, maar dat mogen er altijd meer worden. Bakker gaf aan ook mogelijkheden te zien voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Zin om vrijwilliger te worden?
Meld je dan aan via samentuinvrijhoeve@gmail.com.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s