Kern met Pit 18.01.20 Veghel presentatie Ecologische Samentuin Vrijhoeve

kern met pit

Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Het kan om allerlei ideeën gaan: van het opzetten van een buurtmoestuin tot het organiseren van een dorpstoneelstuk. Als het de directe omgeving maar verbetert of een impuls geeft en met name ‘verbindt. Kern met Pit is een initiatief van KNHM foundation (een stichting die gefinancierd wordt door ingenieursbureau Arcadis). 

Predicaat ‘Kern met Pit’
Als het lukt om binnen een jaar onderdelen van het project te realiseren, ontvangt het project het predicaat Kern met Pit én 1.000 euro. En als het project trofeewinnaar van de provincie wordt, ontvangt het project 1.500 euro en indien ook van Nederland nog eens 3.000 euro. 

Presentatie en workshops
Reden te meer om ons project aan te melden en te presenteren
 met een stand in Veghel om op zijn minst in aanmerking te komen van het predicaat ‘Kern met Pit’ 2020. Tijdens het evenement hebben wij ook dankbaar gebruik gemaakt van de workshops die werden gehouden waarbij onder meer knelpunten bij de realisatie van projecten werden besproken. Bij voorbeeld hoe je vrijwilligers kunt contacteren en blijvend binden. Het gebruik van Facebook werd hiervoor als een ‘must’ gezien, zo ook het organiseren van een feest elk voorjaar voor alle vrijwilligers en hun partners en een jaarlijks evenement voor de buurt. Zie ook het inspirerende filmpje van de KNVB

Constructieve contacten
Tijdens het evenement hebben w
e constructieve contacten gelegd met vrijwilligers van andere projecten die een stand hadden. We hebben samenwerking met Velt gepromoot. De Waalwijkse wethouder van o.m. natuur, milieu en landschap, mevrouw Dilek Odabasi, was ook aanwezig en zij was trots op het feit dat er twee projecten uit Waalwijk aanwezig waren. Zij zal ons binnenkort laten weten of wij nog een bijdrage kunnen verwachten in het kader van de Nationale Boomplantdag 

Doelstellingen behalen
Om concreet voor het predicaat Kern met Pit 2020 in aanmerking te komen, zullen we de doelstellingen die wij hebben geformuleerd moeten behalen. Twee daarvan zijn het maken van verhoogde plantenbakken zodat minder mobiele buurtbewoners ook mee kunnen tuinieren  en het bouwen en plaatsen van een insectenhotel. 

Presentatie en pitch 2021
We moeten onze Samentuin
in 2021 weer presenteren met een stand én we moeten een pitch houden voor een jury. Bepalend voor de succesvolle pitch zijn: met hart en ziel presenteren, het benadrukken van de ‘verbinding’ die het project heeft gebracht onder alle lagen van de buurtbewoners – bijv. jong, oud, beperkt, allochtoon – ,  het hebben behaald van de geformuleerde doelstellingen voor 2020 en het toelichten van de uitdagingen die hierbij op onze weg zijn gekomen. 

Positieve dag
Het was een zeer
positieve dag en fantastisch om te zien hoeveel vrijwilligers er op de been zijn om van hun buurt een betere leefomgeving te maken. We hebben kennis kunnen maken met Kern met Pit en hun adviseurs waar wij altijd een beroep op kunnen doen. 

Kern met Pit biedt ook gratis workshops voor de vrijwilligers van alle deelnemende projecten.

Laat het behalen van het predikaat ‘Kern met Pit’ een extra boost zijn om onze Samentuin tot een succes te maken zodat we volgend jaar een spetterende pitch kunnen houden en meedingen naar de hoogste prijs! 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s