Werk in uitvoering

De afgelopen weken is er hard gewerkt op de Samentuin. I.v.m. het Coronavirus gebeurt dit op aangepaste wijze. Zo houden de vrijwilligers voldoende afstand van elkaar en wordt de keet niet gebruikt om gezamenlijk koffie te drinken. De Samentuin komt er steeds mooier uit te zien.

Houtsnippers en compost
Er is weer een lading houtsnippers geleverd voor de paden bij de moestuin- en kruidentuinbedden. Onder de fruitbomen is een flinke laag compost uitgereden en later met houtsnippers bedekt.

Insectenhotel
In het talud bij de wadi is een breed stuk grond uitgegraven. Hier moet het insectenhotel straks komen.

Heesters
Vandaag, zaterdag 21 maart, is het begin van de lente. We hebben 310 heesters geplant door de hele Samentuin. Een heel karwei, ook omdat veel heesters op hellingen geplant moesten worden, maar het resultaat mag er zijn.
Wat hebben we geplant?
Vijf tot 20 exemplaren van: appelbes, duinroos, lijsterbes, krentenboompje, rimpelroos, vlier, wilde kardinaalsmuts, sleedoorn, ribes, hondsroos, wegedoorn. meidoorn, forsythia, duindoorn, liguster, boerenjasmijn, sering, sneeuwbal, wilde kersstruik, wilde peetstruik, brem, hulst, trosvlier, linde (struikvorm), vuurdoorn, cotoneaster, vlinderstruik.

Meedoen
Lijkt het je leuk om vrijwilliger te worden bij de Samentuin? Dat kan en het maakt niet uit hoeveel tijd je eraan wilt of kunt besteden. Alle hulp is welkom!
Aanmelden kan via samentuinvrijhoeve@gmail.com.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s