Nazomer op de Samentuin

Langzamerhand wordt het herfst in de Samentuin. Door het mooie weer kunnen we nog volop genieten van alles wat er groeit en bloeit, rondvliegt en -kruipt. Elk jaargetijde heeft zijn charme. De vrijwilligers werken op gezette tijden om de tuin nog mooier te maken en er zijn verschillende activiteiten georganiseerd.

Theeproeverij
In onze keukenkruidentuin staan veel kruiden die je als thee kunt gebruiken. Marion organiseerde met de hulp van andere vrijwilligers een theeproeverij/ high tea. Naast het proeven van verschillende soorten kruidenthee zoals munt, citroenmelisse en salie konden we ook genieten van heerlijke zoete en hartige hapjes. Het was een gezellige middag.

Paden
De paden zijn klaargemaakt voor het aanbrengen van de toplaag, zodat de tuin toegankelijk wordt voor mensen met rolstoelen en rollators.

Malins boekenkastje
Malin heeft onlangs, na 3 jaar hard werken voor de totstandkoming van de Samentuin, een stapje teruggedaan. Om haar te bedanken voor haar geweldige inzet in het bestuur en op de tuin, kreeg ze een eigen boekenkastje aangeboden. Het kastje is door Piet, onze klusjesman, vakkundig ontworpen en in elkaar gezet en door Carla geschilderd. Het kastje werd tijdens de vrijwilligersbijeenkomst door Malin en Piet onthuld. Ze was er erg blij mee en ook met de abrikozenboom die ze kreeg. Hij heeft al een mooi plekje in de Samentuin gekregen. Malin blijft natuurlijk wel actief als vrijwilliger. Ze is vooral te vinden in de tuin met geneeskrachtige kruiden.

Meedoen of meer informatie
Vind je het leuk om af en toe mee te helpen op de Samentuin, wil je meer weten over de Samentuin of wil je meedraaien in de poule om de Samentuin op vaste tijden open te houden, mail dan met samentuinvrijhoeve@gmail.com of loop even binnen op de Samentuin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s