Samentuin Vrijhoeve wint Kern met Pit-trofee Brabant

Overhandiging bloemen
Overhandiging collage Samentuin
Overhandiging bordje Kern met Pit
Overhandiging cheque
Overhandiging Kern met Pit-trofee

Vrijdag 22 januari ontvingen we het predicaat Kern met Pit en 1000 euro voor onze Samentuin. Op 23 januari wonnen we ook nog de Brabantse trofee van Kern met Pit en kregen we nog een extra cheque van 1500 euro voor het beste Brabantse buurtinitiatief.  Kern met Pit is een organisatie die mensen uitdaagt binnen een jaar hun droom voor de buurt te realiseren en biedt hierbij ondersteuning aan op diverse vlakken.

Vrijdag kwam Ardwin Lantain van Kern met Pit naar Samentuin Vrijhoeve. Hij overhandigde een mooie bos bloemen aan secretaris Anita de Graaff en hij kreeg van haar namens de Samentuin een fotocollage van onze activiteiten. Penningmeester Hans Gremmen kreeg een cheque van 1000 euro en voorzitter Ted Elschot kreeg een bordje met het predicaat Kern met Pit. Wethouder Ronald Bakker was namens gemeente Waalwijk aanwezig.

Zo’n tien mooie buurtinitiatieven deden mee aan de wedstrijd voor de Brabantse Trofee.
Zaterdagmorgen 23 januari hielden Malin, Lotte en Ted via Zoom in 3 minuten een pitch over de waarde van de Samentuin en vertelden waarom de Samentuin zo’n belangrijk sociaal en groen project is. Wethouder Bakker was ook ingelogd en chatte ‘Samentuin Vrijhoeve Go!’ De jury, met daarin o.a. Wim Daniëls, was vooral onder de indruk van de breedte van ons project en het feit dat het aan zoveel doelgroepen de ruimte biedt. Ook de diverse elementen en dubbele functies in de tuin, zoals de wadi voor de waterhuishouding, vonden zij bewonderenswaardig. Naast het jury-oordeel was ook het aantal mensen dat op ons gestemd heeft via sociale media een factor die meewoog. Heel erg bedankt stemmers!

Diezelfde zaterdagmiddag nog bracht Ardwin Lantain van Kern met Pit alweer zijn tweede bezoek van deze week aan de Samentuin om ons de trofee en een overheerlijke slagroomtaart te overhandigen. Nu kunnen we volop aan de slag met het composttoilet en het mosdak op de keet! 

En wie weet maken we, nu we door zijn naar de landelijke verkiezing voor het beste buurtinitiatief, nog kans op de Gouden Pit en 3000 euro.Want als trofeewinnaars gaan we door naar de landelijke finale van Kern met Pit tijdens het We doen het Samen! Festival op 5 juni 2021.

De tuin is nu nog in winterstand, maar binnenkort beginnen we weer met de voorbereidingen voor het komende tuinseizoen. Wil je meer weten over de Samentuin, op deze blog vind je alle informatie. Lijkt het je leuk om vrijwilliger te worden, mail dan met samentuinvrijhoeve@gmail.com of loop een keer binnen op de Samentuin achter de brandweerkazerne.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s