Record aantal bezoekers op de open imkerijdag!

Op zaterdag 9 juli 2022 was het zover: de imkers van de Bijenhoudersvereniging De Langstraat hielden hun Open Imkerijdag op de Samentuin. Onder hun bevonden zich natuurlijk ook de 3 enthousiaste imkers van de Samentuin. Grote vlaggen en pijltjes waren op het Halve Zolenpad en in de buurt bij de tuin uitgezet zodat niemand het festijn zou missen.

Ruim 125 bezoekers, waaronder gezinnen met kinderen en ook ’s middags de jeugdige leden van de scouting waren allemaal onder de indruk van wat de imkers, allen herkenbaar aan hun t-shirt, allemaal demonstreerden. Er was een zichtkast waarbij de koningin duidelijk zichtbaar was. Ook werd er volop honing verkocht. Dat het hier écht geïnteresseerde bezoekers betrof, bleek uit het aantal mensen dat zich aanmeldde voor de snuffelstage om imker te worden: 10 maar liefst!

Ook rondleidingen langs de kruidentuinen, fruitboomgaard en de verrukkelijke moestuin werden verzorgd de vrijwilligers van de Samentuin. De catering met koffie, (kruiden)thee en ranja was weer uitstekend verzorgd.

Jan van Kuijk hield een demonstratie waarbij hij ambachtelijk met een enorme zeis het gras van de bloemenweide kortwiekte. Ook gasten konden oefenen met dit vervaarlijk stuk tuingereedschap.

We kijken terug op een succesvolle en zonovergoten dag waarbij heel veel bezoekers de fascinerende bijen en onze prachtige tuin hebben kunnen bewonderen.

Tot volgend jaar?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s