Samentuin zaterdag 8 oktober 2022:  Een superdag om nooit meer te vergeten!

’s Ochtends vroeg waren al veel vrijwilligers naar de tuin gekomen: sommigen om de tuin te versieren voor de Kern met Pit Open Dag. Anderen om de tafels bij de Margriet Ruiters mooi te versieren voor de vrijwilligersavond. Weer anderen om materiaal te verzamelen voor de stand op de Hooisteeg in de stad voor Samen doen,  Samen groen. Het was een drukte van jewelste op deze prachtige najaarsdag en rond kwart over 10 meldden zich al de eerste bezoekers voor de tuin. In de loop van de dag kwamen jong en oud kijken en luisteren naar  Bert over de bijen en wat lekkers halen bij Marij en Marion.

Veel bleven plakken aan de gezellige tafel terwijl kindjes zich volop vermaakten. Het was pas echt feest toen Margje en Arianne namens de sponsor de Samentuin kwamen binnenlopen met een enorm bord van Kern met Pit. Ook de kids lieten zich trots fotograferen met dat grote, mooie bord!

In de tussentijd werd de stand in de stad klaargemaakt met de uitbundige groene spullen en de bijenattributen die Ted in de bus van Van Wijlen had mogen vervoeren. De Samentuin (naast de Herenboeren De Langstraat en tegenover Voedselbos Waspik) werd druk bezocht. Bezoekers konden veel leren van Henk en Marleen over de bijen. Ook werd een checklist uitgereikt voor bewoners die ook een buurttuin willen opzetten.

Om vijf uur, toen de Open Dag al een uurtje afgelopen was en de stand in de stad opgeruimd, dienden zich de eerste feestgangers aan in het zonnetje bij de Margriet Ruiters. Het afgelopen jaar passeerde de revue en afscheid werd genomen van Anita als secretaris. De wijn vloeide weer rijkelijk en Bert stond in de keuken het overheerlijke bittergarnituur te bereiden. Toen de warmte van de zon wat minder werd, ging men naar binnen om te eten. Het aanbod van hele smaakvolle grote en kleine lekkernijen was weer overweldigend!

De muzikale omlijsting werd verzorgd door Lotte en Yolande die allemaal oude en moderne meezingers hadden uitgekozen. Verschillende groepjes moesten de veelal smartlappen vertolken en dat bracht de nodige hilariteit met zich mee. Als klap op de vuurpijl bracht Paul nog een Spaanstalige solo ten gehore. Het zelf-gecomponeerde levenslied bracht menig traantje naar boven.

sdr

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s